Natuurslagerij Schreinemachers straalt niet alleen op papier nostalgie, ambacht en vertrouwen uit.

Het verse vlees dat hier aan de man gebracht wordt is van een zeer constante en hoge kwaliteit. Dit wordt mede veroorzaakt door de met zorg uitgezochte leveranciers. Reeds decennia lang wordt gebruik gemaakt van dezelfde veehouderijen en dat wekt vertrouwen dat zich uitbetaald voor de consument. Kwaliteit en gezondheid verloochent zich niet.

 

Ons vlees

Het rundvlees is van het ras Blonde d’Anquitaine en uitsluitend vrouwelijk. Dit prachtig biologische vee staat uitermate bekend om haar korte draad en malsheid van zeer hoge orde. Reeds geliefd onder de hotemetoten uit het middeleeuwse Frankrijk, rare snuiters, maar ware fijnproevers op het culinaire vlak.

 

Het Belgisch Blauwe kalfsras is uniek in haar soort en leert je de fijne smaak te herleven. Kort van draad en blank van kleur doen je beseffen dat dit kalfsvlees is hoe het hoort te zijn. Alle rosésoorten ten spijt, dit is de oorsprong en daar blijven ze verder vanaf. Ervaar het zelf!

 

Ook in het varkensvlees zijn duidelijke verschillen herkenbaar. Sinds 2012 wordt een beroep gedaan op het Livar varken. Een varken met specifieke kenmerken, eveneens voorzien van een korte draad, hoge malsheid en laag vetpercentage. Daarnaast draagt Livar als enige vleesras de drie sterren status van Stichting Wakker Dier. Een bewijs van uitmuntend oog voor dierverzorging.

 

Je komt bij Natuurslagerij Schreinemachers voor de aandacht, de uitstekende kwaliteit, de service en last but not least de totale beleving…